Återblick

2023

Julfesten 

Den årliga julfesten genomfördes den 5 december i Vagnhallen med ett 20-tal medlemmar.Paret Andreas och Ussi Hedenskog underhöll oss med rock- och dansbandsmusik på ett medryckande sätt, där vi kände igen många av låtarna.

Julsmörgås med tillbehör intogs och senare lottdragning med fina priser.

December 2023

Anita Thunberg


Viltet i Östergötland

Torsdagen den 12 oktober berättade vilthandläggare Lovisa Häggström om Länsstyrelsens ansvar vad gäller viltet I Östergötland. Lovisa hade sin egen spårhund Coco med sig.

Det blev en intressant information av Lovisa och trevligt att få hälsa på spårhunden Coco.

Oktober 2023
Anita Thunberg

Besök på Mantorps Hästsportarena

Fredagen den 8 september fick föreningens medlemmar besöka Mantorps Hästsportarena. Vi fick bl a se den nya specialsulkyn för rullstol som flera av medlemmarna fick provköra tillsammans med en instruktör.

Några fick möjlighet att köra rocard, där sitter man inte i rullstol, utan i en mindre vagn där man kör tillsammans med instruktör. Vi hade också möjlighet att bekanta oss lite mera med hästarna. Förmiddagen avslutades med lunch på Stallbackens Café och Bistro. En trevlig förmiddag i varmt och vackert väder.

September 2023
Anita Thunberg


Våravslutning

Sista aktivitetspunkten för våren blev grillträff den 15 juni.
I den extrema värmen som var då fick vi ordna träffen på innergården vid Fontänen. Som tidigare fick vi hjälp av Fredrik Andersson med korvgrillningen. Frågesport med fina priser anordnades av Lillis Kirsh. Avslutningsvis intogs kaffe med tilltugg. En trevlig stund som avslutning på vårens aktiviteter.

Juni 2023
Anita Thunberg

Golfträning under våren 2023

Våra medlemmar har återigen haft möjlighet att få träna golf på Landeryds GK, denna gång på den nybyggda rangen och med hjälp av instruktör Lars Vangdal. Samtliga fem tillfällen i strålande väder.


Maj 2023
Anita Thunberg

Strokedagen 2023

Temat för årets Strokedag var Prevention, "Det går att förebygga stroke".
Maja Johansson och Marie Delling från Smedstad Ridsportcenter informerade om rehabiliteringsmöjligheter för personer med fysiska funktionsnedsättningar i samband med ridning och annan kontakt med hästar.
Efter en paus med förfriskningar fick vi lyssna till Malin Grankvists information från Strokeenheten.
Torvald Engvall informerade om sin senaste bok: Patientglasögon, proffs och lekmän är bäst vid träning efter stroke
Maj 2023
Anita Thunberg

Vad har kolonilotter betytt för invånarna?

Lars-Erik Johnsson, f.d kommunalråd i Linköping, berättade om Linköpings kolonilotter, en tillbakablick ur hans perspektiv.
Vi fick även lyssna till Lars-Eriks berättelse om sitt liv, född som fiskarson.
Det var intressant att följa Lars-Eriks väg fram till posten som kommunalråd i Linköping.
Februari 2023
Anita Thunberg